klanten aan het woord

Justine Dormont

Na een lange tijd manken was het duidelijk dat Kiki niet meer op gewone ijzers kon lopen tijdens zijn deze periode stond hij op gewone ijzers maar na het veranderden naar het Moerman beslag ging het week na week beter met hem en nu weer een goede 2 maand terug int werk.Toen ik bij de dierenarts langs ging kon hij amper nog op zijn rechter voorbeen lopen hij liep zelfs op 3 benen, medicatieen stalrust voor geschreven voor deze jongen.Maar na meer dan 2 maand op stal te staan en te rusten hebben we samen in overleg met de dierenarts besloten hem op de wei te plaatsen. Na 2 weken op de wei wou ik toch eens gaan wandelen met hem ondertussen was hoefsmid Robbe Balcaen geweest om het Moerman beslag op te leggen en na 2 weken wandelen eens in de piste gereden en niks meer aan te zien ! Over een paar weken had ik een springles van Lisa Sabbe en elke les gaat het beter en beter zowel springen als dressuur, hij draagt het Moerman beslag zowel op de voorvoeten als op de achtervoeten.

Lana

Mijn paard had weinig beweging in de 3 gangen. In overleg met mijn hoefsmid Bram Vertriest. Heb ik met een toch iets of wat sceptische gedachte de overgang gemaakt naar het MOERMAN BESLAG. Nu ben ik op het punt gekomen dat ik een gemotiveerd sportpaard heb die nu terug voluit voor de sprong durft te gaan.

Dierenarts Annelies Crul

Voor mijn paard is het Moerman ijzer een welgekomen verbetering, hij loopt nu  al geruime tijd op dat beslag. Je ziet gewoon dat je paard zich beter in zijn vel voelt tijdens het lopen. Het Moerman ijzer is subliem door de eenvoud van zijn concept het leeft met de voet mee en het hoefmechanisme kan zijn functie vervullen, en toch is er een bescherming voor de hoef.Ook stel ik vast dat bij mijn paard een paar kleine fysieke ongemakken minder of niet meer voorkomen, wat op zich al voor een paard in de sport een dikke surplus is. Hij loopt nu al een paar jaar op het Moerman beslag en dat zal niet meer veranderen.

Lobke Mortier

Dit is Omer. Een jonge grote ruin van 4jaar. Een paar maand geleden op de sukkel geraakt door wat problemen in het rijden. In juli in contact gekomen met Sam Moerman, dierenarts Annelies Crul (die hem al sinds veulen kent) en hoefsmid Bram Vertriest en beslist om eens de Moerman hoefijzers bij hem te proberen.Na een paar dagen voelden we al verschil. Hij durfde meer “doorlopen”. Na een paar weken en met begeleiding van Annelies merken we heel wat verschil bij hem, hij beweegt beter en stapt nog gemakkelijker dan met een klassiek ijzer. We hebben snel beslist om hem op die ijzers te houden. Ik kan ze alleen maar aanbevelen! Top hoefijzers die het natuurlijk hoefmechanisme NIET belemmeren

Jana Mortier

Ik heb een 8 jarige merrie die nu al een jaar op de moerman hoefijzers loopt. Daarvoor liep ze op gewone traditionele ijzers. Vroeger had ze een korte krampachtige draf en haar voorbeen kwam nauwelijks vooruit. Ook zagen we weinig vooruitgang in haar werk. Sinds dat ze op de moerman ijzers loopt, komt ze ruimer in haar voorbeen en losser in haar schouders. Dressuurmatig begint mijn merrie veel te verbeteren. En sinds kort begint ze ook in het springen veel vooruitgang te boeken.

Conclusie: ik ben super tevreden van de ijzers en als ik mag spreken voor mijn paard, zij ook, thanks !

Daphné Maes

Toen mijn smid Michiel, Sam en ik het effect van het Moerman ijzer zagen op mijn paard Unique waren we allemaal verbaasd. Unique liep toen al een half jaar zeer kort en kreupel, plots zagen we een ommezwaai naar zeer ruime en soepele gangen. De schade bij m’n 14 jarige paard Unique was helaas al te ver gevorderd dus was ik vastberaden om hetzelfde doemscenario voor mijn paard Desmond te voorkomen. Na 1 jaar ben ik nog steeds tevreden met mijn beslissing om over te stappen naar het Moerman ijzer.

Caroline Van de Kerkhove, Hof ter Walem

Onze Anglo Arabier hier op foto met Ella Himpe (studente dierengeneeskunde  UGent), liep gedurende 2 jaar goed mank. Radiologisch was er niets te zien. De diagnose van verscheidene dierenartsen was dan ook steeds vaag. Dit paardje staat gans het jaar overdag buiten, enkel de winternachten op stal. Sinds een 6 tal jaar zag ik haar geleidelijk aan achteruit gaan. Ze begon telkens met het ontlasten van één voorbeen op de weide, door haar been uitgestrekt voorwaarts te houden. Gaandeweg werd haar mobiele toestand slechter De laatste 2 jaar kon ik haar echter niet meer rijden daar ze bij wijze van spreken niet meer uit de voeten kon, ze stond extreem mank.  Op de weide was ze depressief, lopen kon ze niet meer door de pijn. Ik heb steeds geloofd in een ijzer die de voet meer vrijheid zou geven, maar toch de nodige ondersteuning. De ontdekking van het Sam Moerman ijzer viel dan ook als een geschenk uit de hemel. Sinds ze dit ijzer op heeft is ze terug volledig correct en wordt ze weer intensief gereden. Haar moraal is omgeslagen en ze heeft weer een aangename levenskwaliteit gekregen dankzij deze ijzers

Dierenarts Vicky Stevens

Ons Paard Highland loopt veel soepeler, los door het lichaam met meer drang voorwaarts. Kortere, vastgehouden draf op harde bodem is volledig weg.Betere hoornkwaliteit als extra troef.

Hij loopt nu al ruim 2 jaar op dit beslag.  Wij zijn fan !

Greta Claesen

Toch effe een reactie van een gelukkige eigenaar met een paard op “Sam Moerman” -ijzers, of moet ik zeggen een eigenaar met een gelukkig paard op “Sam Moerman”-ijzers? Mijn paard heeft zo gevoelige voeten, dat blootvoets lopen, jammer genoeg, geen optie is. Dus kreeg hij hoefijzers. Dit was voor hem niet echt een oplossing. Hij begon heel benepen te lopen, had geen ruimte meer in zijn passen. Het gevolg was dat ik een paard had met niet enkel gevoelige voeten, maar dat hij ook een zeer gevoelige rug kreeg.

Toen Sam mij vertelde over zijn nieuwe ijzers, wou ik het onmiddellijk proberen. De resultaten waren spectaculair, hij had weer ruimte in zijn passen en liep veel soepeler en dit eigenlijk onmiddellijk na het wisselen van de ijzers. Na een tijdje waren ook zijn rugproblemen opgelost. Mijn paard loopt nu al enkele jaren op deze ijzers en dat zal ook zo blijven.

Karin

Als mijn paard kon praten, zou hij zeggen “Dankjewel Sam”. Adventure loopt nu al 8 maanden op de Moerman-ijzers. Wat een verschil ! Deze ijzers hebben 2 problemen opgelost- het rugprobleem (waarvan we nooit de echte oorzaak geweten hebben)- het probleem van de hoeven zelf ; ze brokkelden steeds af en er zaten constant scheuren in.

Adventure loopt niet alleen veel soepeler en gretiger nu, maar de hoeven zien er veel gezonder uit.
En dit al na het tweede beslag ! Heeft ook nog nooit zijn nieuwe ijzers afgetrapt en dat gebeurde bij de klassieke ijzers regelmatig. Mijn paard is als het ware een ander paard geworden. Wij zijn beiden super tevreden.